Blog - college

Swimburger

More Fun In DC

- College
Met onze groep hebben we ons aangemeld om een tour te krijgen in de Capitol en de Pentagon. Helaas wachten we nog steeds op een bevestiging om naar de Pentagon te gaan. Men is extreem voorzichtig met tours in de Pentagon en aangezien onze vriendengroep bestaat uit ongeveer 10 personen met 7 verschillende nationaliteiten is de kans klein dat we toegelaten worden.

YFU Internship: Brand Launch

- College
Vorige week hadden we onze handen vol met het lanceren van de nieuwe YFU brand! Kattis  Åström, de Global Brand Manager bij YFU IES, kwam langs van Zweden. Om ons trainingen te geven en de brand te lanceren. Kattis gaf training over de nieuwe branding in het algemeen. Over de kleuren, typeface, logo's, iconography, business kaartjes, facturen, ... De volgende dagen werd er gesproken over het 'messaging' deel van de branding. Kattis heeft het dagboek van onze stichtster gelezen en een modernere en meer complete geschiedenis uitgeschreven om naar de buitenwereld te sturen.

Resume Reviews & Online Identity

- College
Eén van de opdrachten voor The Washington Center is de "Career Marketing Reflection". Voor deze opdracht moet je 2 professionals die werken in jouw sector interviewen en je resumé laten reviewen. Hiervoor heb ik uitgereikt naar Shahed Chowdhuri, die ik heb leren kennen toen ik een Microsoft Training bijwoonde. Het was een zeer interessant gesprek en zijn tips over mijn resume en LinkedIn hielpen mij. Enkele dagen later heb ik ook mijn collega en baas om feedback gevraagd. Mijn resumé is veel verbeterd en ik heb ook een creatieve resumé ontworpen na hun feedback.

YFU Internship: Rails Deployment

- College
Nu dat de Photouploader klaar is voor zijn beta test was het mijn taak om te onderzoeken hoe je Rails applicatie kan deployen naar een webserver. Hiervoor heb ik van start tot deployment documenten opgesteld zodat mijn collega's dit ook kunnen uitvoeren wanneer ik niet meer bij hun werk.

Microsoft DevCamp: Cloud

- College
Er zijn twee Microsoft kantoren in de buurt van D.C. en er worden vaak trainingen en evenementen gegeven. Een overzicht van de evenement kan je vinden op de Microsoft Events site. Het gebouw in Reston ligt dicht bij de luchthaven waar ik aangekomen ben. Het gebouw in Chevy Chase ligt op de grens van D.C. en Bethesda en is zeer toegankelijk omdat er een metro ernaast gevestigd is. Het ligt 11 metro stops (30 min) van The Washington Center. Ik heb het DevCamp: Cloud evenement bijgewoond. Dit was een volledige dag training over Azure en de voornaamste services die dit cloud platform aanbiedt.

YFU Internship: Pitching Photo Uploader

- College
Maandag en dinsdag heb ik nog verder gewerkt aan de laatste stap van de Photo Uploader, de documentatie. Ik heb documentatie geschreven voor ontwikkelaars waarin beschreven staat hoe ze het project kunnen opzetten, hoe ze de JSON API kunnen consumeren en hoe de Data Modellen eruit zien en waarvoor ze dienen. Daarnaast heb ik ook nog algemene project documentatie geschreven. Dit bestaat uit de verschillende stappen van het project, namelijk de requirement analysis, usability analysis, technological analysis, work breakdown schedule aan de hand van een Gantt chart, data structuur met UML schema, wireframes, user guide met screenshots en een wekelijkse Gantt update om de vooruitgang te kunnen volgen.

YFU Internship: Afronden Photo Uploader

- College
Deze week focuste ik me op het afwerken van de laatste vereisten en het documenteren van de applicatie. Woensdag ochtend was ik klaar met de applicatie. Zoals je ziet zijn alle features 100% voltooid en gesloten. Daarna heb ik besloten om ook support subtasks toe te voegen om deze taken iets specifieker te kunnen rapporteren. Ondertussen ben ik klaar met de JSON API documentatie en bijna met de programmeur documentatie. Eenmaal dat ik de kleuren van de nieuwe branding van YFU heb en ze heb toegepast in de applicatie, zal ik ook de gebruikers documentatie schrijven.

YFU Internship: Week 4 - Project update, US Nummer en Polymer Meetup

- College
Ik ben ondertussen twee weken verder sinds de laatste keer dat ik de Gantt chart voor de Photo Uploader. Zoals je kan zien zijn er een paar dingen anders gelopen dan gepland. Ik had nogtans extra marge genomen, maar door ik had geen rekening gehouden dat ik maar 4 dagen per week werk. Aan mijn vorige projecten werkte ik altijd 7 op 7 dagen. Er viel dan ook nog een dag weg voor Presidents Day en door een sneeuwstorm. Momenteel ben ik een inhaal manoeuvre aan het doen om weer op schema te geraken.

More monuments & museums

- College
We bezochten nog meer gebouwen, monumenten en museums. Hieronder kan je foto's vinden van de bezochte plaatsen tot nu toe. Erna mochten we nog de tentoonstellingen bekijken. Er was een tentoonstelling over eten over de hele wereld. Hier staat ook een interactieve tafel waar de bereiding van de verschillende gerechten op geprojecteerd wordt. 4 mensen kunnen tegelijk een bereiding bedienen.

YFU Internship: Eerste project & presentatie

- College
Tot nu toe heb ik 4 opdrachten buiten de dagelijkse taken. POI - Het project van Jacob aan de praat krijgen (voltooid) Brand Forum - Een WordPress site opzetten voor de designer, site voor nieuwe branding guidelines voor YFU (voltooid) Presentatie YFU (voltooid) Photo Uploader (WIP)

Eerste Meetup

- College
In België heb je af en toe een interessante meetup, vaak moet je naar Antwerpen, Gent of Kortrijk gaan. Sinds dat ik in DC ben is mijn inbox overvol van interessante meetups in de buurt. AngularJS, Web Components, Ionic, Ruby, Ruby on Rails, C#, Windows, ...

Eerste week bij YFU

- College
De eerste dag was ik vastberaden om op tijd te komen en geen risico's te nemen dus ben ik om 7:45 vertrokken. Het was helaas niet volledig duidelijk en er zijn 20 verkeerslichten onderweg waar geen rekening mee gehouden wordt in Google Maps. Gelukkig kwam ik net op tijd (9:00) en ik werd zeer hartelijk begroet met PHP en cookies. Ik kreeg 's ochtends een presentatie over het bedrijf. Youth For Understanding is een internationaal uitwisselings non-profit organisatie.

Belgians in DC

- College
Deze middag stond er een Q&A sessie op het programma met TWC Alumni studenten. Eén van die studenten die hier in DC werkt is Tatiana Van Campenhout. Een Devine alumni student die sinds TWC (vorig jaar) bij mapbox werkt. Tatiana haar roommate is ook een TWC/Devine alumni student. We zullen proberen een Belgische avond te houden met de 5 andere Belgen en de alumnus. Ik probeer nog de andere Belgen te leren kennen om het aan hun voor te stellen.

Welcome to The District

- College
Een week geleden begon mijn internationaal avontuur. 3 maanden studeren en stage in Washington D.C. Met een geweldig afscheidsfeestje en goeie examens achter de rug begon ik aan deze (misschien wel) 'life changing experience'. Na een super 8u lange vlucht en een vlotte 'shuttle service' kwam ik eindelijk aan op mijn appartement. Ik werd zeer hartelijk ontvangen door The Washington Center en ontving mijn sleutels en rfid pas. Ik was benieuwd of mijn roommate al aangekomen was. Hij was al aangekomen, eigenlijk, ze waren allemaal al aangekomen. Blijkbaar had ik niet één roommate maar 3 roommates!